Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ημερολόγιο γλυκό σαν...Ζαχαρόσπιτο!!!

Για να αρχίσει γλυκά η σχολική μας η χρονιά ...!

Καλή σας απόλαυση!!!! 

Βρείτε παρακάτω όλα τα απαραίτητα για να φτιάξετε αυτό το ζαχαρόσπιτο ημερολόγιο...



Πατήστε πάνω σε κάθε εικόνα για άνοιγμα και εκτύπωση.Προτεινόμενη εκτύπωση στο φυσικό τους μέγεθος(Α3).



Γιατί δηλαδή μόνο ο Χάνσελ κι η Γκρέτελ να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα ζαχαρένιο σπιτάκι από κοντά; Ζήλεψα!Γι'αυτό αποφάσισα...


...τώρα να μπορούμε κι εμείς από την τάξη μας κάθε μέρα!Έτσι, θα φτιάχνουμε την ημερομηνία μας με χρωματιστές λιχουδιές...


Δεν θα παραλείψουμε να τονίσουμε βέβαια την πραγματική διατροφική αξία των γλυκών σε σύγκριση με τις υγιεινές τροφές και το ότι πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο...για σώμα και δόντια γεμάτα υγεία!!!


Αλλά στη φαντασία δεν χρειάζεται μέτρο...





 
Το αντίθετο μάλιστα!


Έτσι σκέφτηκα διάφορα είδη γλυκών που θα μπορούσα να βρω σε ένα φανταστικό ζαχαρόσπιτο...Και νάτο!!

Μου πήρε πολύύύ καιρό για να το ολοκληρώσω,αλλά πιστεύω πως άξιζε τον κόπο!


Θεωρώ ότι  τα σχόλια των παιδιών μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αφόρμηση για να βάλουμε στο τραπέζι το θέμα της υγιεινής διατροφής και της στοματικής υγιεινής.

Εάν δεν θέλετε να τα εκτυπώσετε έγχρωμα,παρακάτω θα βρείτε πατρόν για να τα φτιάξετε εσείς όπως θέλετε...
Όσα έχουν χρώμα είναι γιατί εξαρχής σχεδιάστηκαν πάνω σε έγχρωμο χαρτί...
Μόλις εκτυπωθούν,χρωματιστούν και κοπούν είναι έτοιμα για πλαστικοποίηση και βέλκρο!


Τις μέρες τις έκανα παρόμοιες για να μπαίνουν στον κόπο να τις ξεχωρίζουν μέσω της αναγνώρισης της λέξης κι όχι άλλων χαρακτηριστικών(όπως π.χ. το χρώμα ή το σχήμα),επειδή εναλλάσσονται συχνά...
Τον αριθμό εννιά δεν τον ξέχασα!Απλά δεν τον έφτιαξα καθόλου για να προβληματίσω τα παιδιά όταν έρθει η ώρα του! Σαν παιχνίδι..Κυρία χάθηκε το εννιά; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Με ποιον αριθμό μοιάζει;..Πιστεύω θα το βρουν.Ναι!! Με το έξι! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την καραμελίτσα του έξι για εννιά;Φυσικά!Κολλώντας την ανάποδα!


Τα έφτιαξα σε διαφορετικά μεγέθη για να'ναι πιο παιχνιδιάρικο..



...ή μπορείτε να εκτυπώσετε έγχρωμο μόνο το κάτω μέρος του σπιτιού με τα γλαστράκια του,επειδή ούτως ή άλλως έχει χρώμα και να βάψετε εσείς όλα τα υπόλοιπα.Τα γλαστράκια είναι τέσσερα αλλά κάτω απτο περβάζι του παραθύρου χωράνε δύο(οποιά θέλει το παιδί που θα κάνει το ημερολόγιο κάθε φορά).
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Εστέλα, μια πολύ αγαπημένη μου φίλη (παλιά μου μαθήτρια) για τη βοήθειά της και της ωραίες ιδέες της για την κατασκευή του ζαχαρόσπιτου. Έβαλε κι εκείνη το χεράκι της!








6 σχόλια: