Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Φρούτα φρούτα ζουμερά, φρούτα φθινοπωρινά...!!!


Για να ανοίξουμε λοιπόν το θέμα των φθινοπωρινών φρούτων ζητήσαμε από τους γονείς και τα παιδιά να μας φέρουν (προαιρετικά) 1 ή 2 φρούτα από το σπίτι τους κι υπήρξε τέτοια προθυμία που μας έφεραν ένα σωρό ο καθένας! Και τους ευχαριστούμε πολύ για'αυτό!!!

Έτσι αφού τα παιδιά κατονόμασαν όσα φρούτα      γνώριζαν, έμαθαν καινούριες λέξεις και φρούτα (ακτινίδιο,κυδώνι,λωτός). Μιλήσαμε για τα οφέλη τους, για το κάθε πότε πρέπει να τα             τρώμε, για το ποια μας αρέσουν,για το χρώμα και το σχήμα τους,τα μετρήσαμε , τα ομαδοποιήσαμε ,είπαμε αινίγματα και παροιμίες (που βρήκαμε στη σελίδα της Ανθής Ζήση-κάντε κλικ στο όνομά της για να τα δείτε) και αφού ανυπομονούσαμε τόσο να τα δοκιμάσουμε...πλύναμε χεράκια, τα καθαρίσαμε και....
                
 ....

φτιάξαμε μια πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα όλο βιταμίνες!!!!



Και την απολαύσαμε όλοι μαζί συζητώντας για τις γεύσεις!!!!








 Και αφού'σκάσαμε'...

Διαβάσαμε όλοι μαζί το ποιήμα-εικονόλεξο ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ που βρήκαμε στη σελίδα της Ελένης elenimamanou.blogspot.com και το είπαμε με διάφορους τρόπους:δυνατά,κανονικά,χαμηλόφωνα,ψιθυριστά, χαρούμενα,λυπημένα,θυμωμένα,κουρασμένα,νυσταγμένα,λαχανιασμένα και πολύ γελάσαμε!!!


Κι επειδή όχι μόνο είμαστε νηπιαγωγείο,αλλά είμαστε και στο Θραψανό Ηρακλείου(φημισμένο για τα πήλινα και τον πηλό του!!!)
φτιάξαμε φρούτα από πηλό και τα βάψαμε με τέμπερες...




 Μετά τα σχεδιάσαμε στο χαρτόνι και τα κόψαμε για να τα βάλουμε
 στο καλαθάκι μας με τα φρούτα του Φθινοπώρου και προσπαθήσαμε να το γράψουμε κιόλας.













Το καλαθάκι το βρήκαμε στο ίντερνετ πατώντας ''καλάθι clipart''(εικόνες) ,το εκτυπώσαμε και το κόψαμε σε μέγεθος Α4.

Τραγουδήσαμε το παραδοσιακό τραγούδι Μήλο μου κόκκινο και αύριο θα το χορέψουμε κιόλας!(Κάντε κλικ στον τίτλο για να το ακούσετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου