Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο ...Αλέξης!!!

 Ταξινόμηση λέξεων με βάση το αρχικό τους γράμμα...


Κάθε σημαντική λεξούλα- έννοια που συναντάμε μέσα στη χρονιά, τη γράφουμε σε μια καρτέλα και τα παιδιά πρέπει να αναγνωρίσουν το πρώτο γραμματάκι  και να την τοποθετήσουν στο σωστό ποτήρι με αυτό το γράμμα (κεφαλαίο ή μικρό) μπροστά. Κατόπιν, τα παιδιά στις ελεύθερες δραστηριότητες, στη γωνιά της γλώσσας, μπορούν να πειραματιστούν με την αντιγραφή αυτών των λέξεων και να εξοικειωθούν με την εικόνα και τη γραφή των γραμμάτων, φυσικά με μπόλικη επιβράβευση!!! 


 Τα ποτήρια είναι χάρτινα, κομμένα στη μέση με χαρτοκόπτη και κολλημένα με σιλικόνη πάνω σε χαρτόνι. Για τον Αλέξη δεν υπάρχει πατρόν. Το σχέδιο είναι απλό, είναι αυτοσχεδιασμός της στιγμής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου