Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι Κανόνες της τάξης μας..

Για να ξεκινήσουμε το θέμα των κανόνων της τάξης μας χρησιμοποιήσαμε ως αφόρμηση την πολύ ωραία ιστοριούλα με Το τερατάκι από τα ΠΡΟ-σχολικά ,η οποία άρεσε πάρα πολύ στα παιδιά και είχαν πολλές συμβουλές να δώσουν στο μικρό μας τερατάκι. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας κάναμε παύσεις και τα παιδιά μάντευαν πώς πίστευαν ότι θα εξελιχθεί η ιστορία (π.χ. τι νομίζετε ότι θα συμβεί στην αυλή;)Όταν υπερίσχυσαν 2 γνώμες κάναμε ψηφοφορία και μετρήσαμε τα παιδιά για να δούμε τι πιστεύουν τα περισσότερα.(π.χ.Στο τέλος ,αφού έμαθε τους κανόνες, το τερατάκι θα τους θυμόταν ή όχι;Οι περισσότεροι ψήφισαν ναι!)





Έπειτα ζωγραφίσαμε στη μισή σελίδα τι έκανε το τερατάκι πρίν μάθει τους κανόνες και στην άλλη μισή τι έκανε μετά(αφού τους έμαθε ).Ευχαριστώ πολύ προσχολικά!!!
 Επισκεφτείτε τη σελίδα http://prosxolika.blogspot.gr/2011/09/blog-post_13.html και εκτυπώστε αν θέλετε την ιστορία, τη δασκάλα και το τερατάκι για να τα στολίσετε μαζί με τους κανόνες της τάξης σας. Τα παιδιά της τάξης μας μιλώντας για τους κανόνες με τις προηγούμενες κυρίες τους είχαν φτιάξει το συμβόλαιο της τάξης και υπέγραψαν με ένα δακτυλικό τους αποτύπωμα ο καθένας.



...εμείς για να θυμόμαστε τους κανόνες και να τους τηρούμε αλλά και για να τους θυμίζουμε στο τερατάκι αποφασίσαμε να ρωτήσουμε το πιο σοφό ζώο του δάσους που δεν είναι άλλο από τη Σοφή Κουκουβάγια!



Αυτή η πολύ όμορφη ιδέα είναι από τη Νηπιαγωγό για πάντα...που την ευχαριστώ πολύ!Κάντε κλικ εδώ για να μπείτε στη σελίδα της και να εκτυπώσετε τις κουκουβάγιες έγχρωμες και τα κλαδάκια. Τα φυλλαράκια τα έβαψα φθινοπωρινά και αφού τα πλαστικοποίησα τα κόλλησα με βέλκρο για να μπορώ να τα αλλάζω ανάλογα με την εποχή!(Χειμώνα χωρίς φύλλα με λίγο βαμβάκι για χιόνι,άνοιξη πράσινα φύλλα και λουλουδάκια, κτλ...) Και τα κουκουβαγάκια είναι πλαστικοποιημένα κολλημένα με βέλκρο για μπορούμε να φέρνουμε κοντά μας όποιον κανόνα χρειαστεί για να τον ξαναθυμόμαστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου