Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Παρεούλα μας...

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στα πλαίσια της ονομασίας των γωνιών της τάξης μας, γράψαμε Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ  σ'αυτή τη γωνιά με όμορφα, χρωματιστά, κεφαλαία, μεγάλα σε μέγεθος πλαστικοποιημένα γραμματάκια.

Πρώτα όμως παίξαμε μ'αυτά ως μια πρώτη διερευνητική δραστηριότητα αναγνώρισης γραμμάτων για να  δούμε αν κάποια παιδιά ήδη αναγνώριζαν κάποια από αυτά τα γράμματα (και ποιά).

Έδειχνα ένα γράμμα και ρωτούσα αν ξέρουν τι γράφει.Π.χ. Α.Μετά έδειχνα το Η.Όντως κάποια παιδιά το αναγνώριζαν και το λέγανε. Μετά σαν παιχνίδι ταχύτητας έδειχνα ξανά το Α μετά πάλι το Η,πάλι το Α,ξανά το Α κι έτσι μπαίναν και τα υπόλοιπα παιδιά στο παιχνίδι αρχίζοντας πια να τα ξεχωρίζουν μέσω της επανάληψης. Τότε βάζαμε κι άλλα γραμματάκια( ήχους) στο παιχνίδι,π.χ. Ο, Α, Η,Η, Ο,Ο,Α,Ο κτλ..

 Τα παιδιά τότε άρχισαν και αναγνώριζαν γράμματα που έχουν στο όνομά τους ,κάνοντας μάλιστα πολύ έξυπνες παρατηρήσεις! Ο Στάυρος αναγνώρισε το Μ ότι είναι στο όνομά του ,αλλά ξαπλωμένο ως Σ!Μπέρδεψαν το Α με το Λ αλλά όταν τα σύγκριναν πιο προσεχτικά βρήκαν την ξαπλωμένη  γραμμούλα που κάνει τη διαφορά!Παρατηρήσαμε ότι το Ο σχηματίζεται και στο στόμα μας την ώρα που το λέμε και άλλα τέτοια ωραία...!





Τέλος προσπαθήσαμε να διαβάσουμε την φράση Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ αναγνωρίζοντας ένα ένα γραμματάκι-ήχο που ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι αλλά ...η προσπάθεια μετράει!Μετρήσαμε πόσα γραμματάκια έχει η φράση και βρήκαμε ότι είναι τόσα, όσα και τα παιδάκια της τάξης μας!Τι σύμπτωση!Τα πήγαμε πολύ καλά για πρώτη φορά και σίγουρα κάτι μάθαμε και το διασκεδάσαμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου