Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Παίζουμε....Φθινοπωρινά φύλλα;;;;;

Επιτραπέζιο παιχνίδι με φθινοπωρινά φύλλα

 και τους αριθμούς 1 και 2       Οδηγίες:Ρίξε το ζάρι και άσε να πέσουν κάτω απ'το δέντρο σου τόσα
 φθινοπωρινά  φύλλα όσα λέει ο αριθμός.

 Το ταμπλό και τα φύλλα είναι πλαστικοποιημένα και κολλάνε και ξεκολλάν με βέλκρο ( το γνωστό χριτς χρατς). Τα φύλλα τα έκοψα με διακορευτή σε σχήμα πλατανόφυλλου. Το ζάρι έχει μόνο τους αριθμούς 1 και 2 σε νούμερα και σε ποσότητα φύλλων.
Αν αργότερα μάθουμε κι άλλους αριθμούς θα τροποποιηθεί ανάλογα. (πατρόν δέντρου: απλά κόψτε το στη μέση κολλήστε το πάνω σε 
χρωματιστό χαρτόνι και βάψτε το με καφέ ξυλομπογιά)


Στα πλαίσια της εκμάθησης του αριθμού 1 και του αριθμού 2 , για να καταλάβουμε το παιχνίδι το παίξαμε στην αρχή στην παρεούλα όλοι μαζί χωρισμένοι σε 2 ομάδες,μισοί-μισοί.Έπειτα το βάλαμε με τα υπόλοιπα επιτραπέζια στη γωνιά των μαθηματικών.Έτσι, μπορούν  2 παιδιά κάθε φορά να το παίξουν στις ελεύθερες δραστηριότητες .

Καλή διασκέδαση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου