Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο βασιλιάς της σιωπής...

ένα παιχνίδι που αξίζει να γνωρίζουν όλοι οι νηπιαγωγοί, 
οι γονείς και να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά!!!!

Μια φορά κι έναν καιρό σε  μια χώρα πολύ μακρινή από εδώ, υπήρχε ένα βασίλειο που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί! Ήταν όμορφο, επιβλητικό, μα πάνω απ'όλα ειρηνικό.Οι άνθρωποι ζούσαν μονιασμένοι, αγαπημένοι και χαρούμενοι, δούλευαν με μεράκι και φρόντιζαν ο ένας τον άλλον. 
Κι όλα αυτά χάρη στο Βασιλιά τους. Ένα σπουδαίο σοφό καλόκαρδο Βασιλιά που το αγαπημένο του πράγμα σε όόόλο τον κόσμο ήταν η Ησυχία. Κι όταν κάποιος υπήκοος έκανε ησυχία και δεν ενοχλούσε τους συμπολίτες του , ο βασιλιάς μας ήταν τόσο μα τόσο ευχαριστημένος που χάριζε το στέμμα και το θρόνο του με γενναιοδωρία στον υπήκοό του και τον έχρηζε κι αυτόν για λίγο..Βασιλιά της Σιωπής.
Έτσι λοιπόν κι εμείς  στην παρεούλα μας χρίζουμε Βασιλιά της Σιωπής τον πιο ήσυχο μαθητή που δεν πειράζει κανέναν,του φοράμε το στέμμα και του παραχωρούμε το θρόνο και τότε αυτός παρατηρεί τους υπηκόους του παίρνοντας μια γρήγορη αλλά σοφή απόφαση και χαρίζει το στέμμα στο παιδί που θα αποφασίσει και παέι λέγοντας...
Τους αρέσει πάρα πολύ και πολλές φορές ξεκινάνε το παιχνίδι από μόνοι τους κι έτσι μαθαίνουν να εκτιμάνε την ησυχία κι όποιον ακολουθεί τους κανόνες τον επιβραβεύουν από μόνοι τους με τον πιο ωραίο τρόπο..Για στέμμα μπορείτε να φτιάξετε ένα από χαρτόνι,αλλά είναι επίσης ωραίο να είναι αόρατο και λαμπερό μέσα στη φαντασία τους!

Καλή σας διασκέδαση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου