Καλώς ήρθατε στο "Σπίτι της Μαγείας"!
Ευχαριστώ πάάάρα πολύ όλες τις συναδέλφους που μπαίνουν στον κόπο να μοιραστούν τις όμορφες ιδέες τους. Με βοηθάνε τόσο πολύ και με εμπνέουν! Γι'αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για να συνεισφέρω κι εγώ με τη σειρά μου..Επίσης είναι μια ευκαιρία για τους γονείς των μαθητών μου να πάρουν μια γεύση του τί μαθαίνουμε και πώς...και για τα ίδια τα παιδάκια μου να καμαρώσουν για τα έργα τους!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο Σκιέρ μας...!!! Φύγαμε για Σκι!!!

Μπορεί να είμαστε στην Κρήτη και να μη το βλέπουμε πολύ... αλλά λατρεύουμε το Χιόνι!!! Ονειρευόμασταν λοιπόν  με τα παιδιά και συζητούσαμε τι θα κάναμε ... αν χιόνιζε! 
Μα φυσικά θα φτιάχναμε χιονάνθρωπο και θα παίζαμε χιονοπόλεμο!!! Θα κυλιόμασταν και θα τσαλαβουτούσαμε μέσα στο χιόνι! Θα θέλαμε επίσης να πάμε ψηλά στο βουνό και να κάνουμε σκι!!!
Ωχ! Τι είναι αυτό ρώτησε ένα παιδί; Και τα υπόλοιπα προσπαθούσαν να του εξηγήσουν περιγράφοντας ότι ξέρουν ... Έτσι, αποφασίσαμε να "μπούμε" στο ίντερνετ , να βρούμε φωτογραφίες από σκιέρ και να τις εκτυπώσουμε. 
Παρατηρήσαμε τι φοράνε, τι εξοπλισμό χρησιμοποιούν κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε έναν κι εμείς για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας!

Την όμορφη αυτή ιδέα μας έδωσε το νηπιαγωγείο ST.George, το οποίο ευχαριστούμε πολύ γιατί ξετρελαθήκαμε με τους σκιέρ μας!

 

Χρησιμοποιήσαμε κουκουνάρια που έφεραν τα παιδιά και μπαλάκια από φελιζόλ, τα οποία κολλήσαμε μεταξύ τους με σιλικόνη.Λίγη τσόχα για κασκόλ και σκούφο, αφού πρώτα τους κόψαμε κρόσια...


...γλωσσοπίεστρα για παγοπέδιλα, ξυλάκια  και πούλιες για μπαστούνια, σύρμα πίπας για χεράκια, κλωστή για να δέσουμε το σκούφο. Ζωγραφίσαμε φατσούλες...


...κι  ΈΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΚΙ!!!!!!!!!!!
ΦΎΓΑΜΕ!!!! Ποιος θέλει να έρθει;;;;


 Δεν παραλείψαμε φυσικά να μάθουμε το τραγούδι του σκιέρ, με το οποίο γελάσαμε πολύ και το επεκτείναμε και  με δικούς μας στίχους, με ιδέες των παιδιών. Για παράδειγμα λέγαμε κάθε φορά  "και ποιος να έρθει;" και απαντούσαν π.χ. " Ο Νίκος ο... (ένας συμμαθητής τους) "και τι να κάνει;"
π.χ. "Να μας πετάει χιονόμπαλες!" και έκαναν μια αντίστοιχη κίνηση.


1 σχόλιο: